Zicht op Architectuur


Afgeronde projecten / activiteiten


In de zomer van 2014 heb ik Bicken + Bincken ontwikkeld: Een culinaire vogelvlucht door de haven van de Binckhorst, waarbij deelnemers Haags industrieel erfgoed bezoeken en op unieke locaties genieten van diverse proeverijen. Deze activiteit vindt maandelijks plaats. Kijk voor de exacte data en meer informatie op de website of de Facebook-pagina van Bicken + Bincken.


In 2014 heb ik voor Monumentenzorg Den Haag een les ontwikkeld voor het Cultuur Menu. Basisscholen in Den Haag bezoeken via het cultuurmenu verschillende culturele instellingen in de regio, waaronder Monumentenzorg. Ik heb een les ontwikkeld rondom het Pageshuis op het Lange Voorhout, bestemd voor leerlingen uit groep 7.In opdracht van Diplomat Magazine heb ik op 10 mei 2014 eenmalig een excursie naar Zeeland georganiseerd voor ambassadeurs en diplomaten. Op deze dag werd een bezoek gebracht aan de Deltawerken, waar de groep werd ontvangen door de directeur en een rondleiding kreeg langs de Stormvloedkering. ’s Middags voerde de excursie naar Middelburg, waar een officiële ontvangst door de burgemeester plaatsvond in het historische stadhuis, evenals een rondleiding door het centrum van Middelburg.


T er gelegenheid van een familiefeest heb ik op 16 maart 2014 een rondleiding Modern en Historisch Den Haag verzorgd voor een besloten gezelschap. Deze rondleiding voerde onder andere langs het nieuwe Centraal Station, de ministeries en de Tweede Kamer. Daarnaast stonden een lunch en een bezoek aan het museum ‘Escher in het Paleis’ op het programma.
14 september 2013 was het weer zover: de jaarlijkse Open Monumentendagen. Het thema dit jaar was Macht & Pracht en in dat kader heb ik twee keer een bustour langs verschillende landgoederen in en om Den Haag verzorgd. Bezoekers konden op deze manier de buitenhuizen van verschillende adellijke families bezichtigen, waaronder Arendsdorp/Oostduin, Clingendael en Marlot. Het vervoer vond geheel in stijl plaats in een antieke bus.


De Armstrong Siddley Club, een internationale oldtimervereniging,organiseerde het eerste weekend van september 2013 hun jaarlijkse meeting nabij Den Haag. Ik had de eer een dagtocht voor hen te organiseren én mocht meerijden in één van de prachtige wagens. We begonnen de dag met een wandeling door het historische centrum en sloten deze af met een lunch bij Dudok. 's Middags hebben we een bezoek gebracht aan het visitors centre van het Vredespaleis en tot slot zijn we doorgereden naar Scheveningen Haven, waar ik  - onder het genot van een visje - meer heb verteld over de interessante geschiedenis van dit bijzondere stukje Den Haag.Op 25 juli heb ik in opdracht van BIZ Noordeinde, ondernemersnetwerk Hoffelijk Den Haag en het Novotel een rondleiding gegeven door de historische binnenstad en het Noordeinde. Ik heb hier verteld hoe je als ondernemer je sociale en architectonische omgevingskwaliteit optimaal kunt inzetten.

Op 21 juni 2013 heb ik voor de lancering van Haagse Hoogvliegers een rondleiding op maat verzorgd door de Archipelbuurt. Dit in opdracht van de oprichtster, die de opening van haar bedrijfspand hiermee een extra feestelijk tintje wilde geven voor haar gasten.

Op 19 mei 2013 was ik met Zicht op Architectuur vertegenwoordigd op de inspirerende markt Mooi Puur op 't Plein in Den Haag. Verspreid over de dag verzorgde ik een aantal korte stadswandelingen in de omgeving.Op 8 september 2012 heb ik in opdracht van Monumentenzorg Den Haag op Open Monumentendag een rondleiding verzorgd langs verschillende landgoederen in en rondom Den Haag. Het vervoer vond voor deze gelegenheid plaats in een antieke bus.


In het kader van de Studium Generale heb ik een lezing gegeven bij de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Deze lezing ging over de invloed van de Weense interieurs en meubelontwerpen op die in Den Haag in het Fin de Siecle.